lauantai 17. maaliskuuta 2012

Blogien nousu ja uho

Lueskelin joutessani Saana Parviaisen blogia. Saanahan on näyttelijä-ohjaaja Jussi Parviaisen nuorikko, ja pari aiheutti suurta kohua avioitumalla 36:n vuoden ikäerosta huolimatta. Aikamoisen kiihkeää ja provokatiivista teksiä, mutta on järkyttävää nähdä miten kovia ihmiset ovat tuomitsemaan nimimerkin takaa. Kommentit mitä tämä Saana on saanut ovat hirveän julmia ja valtaosa täyttäisi kunnianloukkauksen merkit. Samanlaista suoranaista vihaa olen huomannut joskus lukiessani Johanna Tukiaisen blogin kommenttiosiota. Blogeilla pyritään julkisuuteen ja siitä on tietysti maksettava se hinta, että tulee luokattoman paljon scheissea niskaan, mutta pahimmat herjat tulevat lähes poikkeuksetta anonyymeilta. http://saanaparviainen.blogspot.com/

Tämä on mielestäni ilmiönä varsin kiinnostava, koko blogikulttuuri on. Itsellänikin oli tarkoitus perustaa tyhjänpäiväinen muotiblogi, mutta päädyn aina jaarittelemaan muista asioista vailla kuvia omista asuista ja hankinnoista. Olen itse seurannut blogiskeneä alusta asti, mutta en olisi uskonut, että tästä kehkeytyy näin valtava juttu. Seuraava ilmiö voisi olla vaikka julkiset radiokanavat blogikansan perustettavissa. Ympärivuorokautinen kamera on ajatuksena ahdistava, mutta tällaisena isoveli valvoo aikana en pitäisi mahdottomana meidän tavisten perustaa omaa elämää kuvaavaa big brotheria jota kiinnostuneet voisivat seurata avaamalla koneensa tai kännykkänsä.

Mitä luulette, tuleekohan hiljaisuus ja vaatimattomuus koskaan muotiin?

2 kommenttia:

  1. ihmiset on ilkeitä kun ei tarvi naamatusten nähdä

    VastaaPoista
  2. Jep. Toinen juttu on myös se että jos sanotaan kasvotusten, niin täytyy olla monta kaveria takana peesaamassa. Surullista.

    VastaaPoista